Followers

About My Self

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, March 27, 2010

Chocolate Cake With Fresh Cream and Cup cake

Order dari mak Yat  x- roomate masa kat u dulu...jumpe dlm FB alhamdulillah... mak dia nak balik jb bawak buah tangan utk cucu-cucunyer di jb.. tq makcik  nie dia yg minta gamba kete..so..this the first time aku lukis direct kat atas kek before i'm using edible image only...

yg nie pun dia nak cc yg ada gamba B & G ( boy and girl) separuh dans eparuh lagi yg utk budak budak kecil punyer interst..


yg nie gambar clown ....

hari yg busy....

hari yg bzi ..buat order dari tuk emak yat dari JB.... utk di bawa balik ke JB nie tentu makcik dlm perjalan ke JB..ape pun terima kasih atas tempahan ..k....mengimbau kenangan lalu masa tengah belaja dulu ikut Yat balik JB tu yg kenal dengan mak YAt yang peramah...orang nye simple tetapi tidak kedekut ilmu...kek yg di tempah hari ini special request.. resepi kek yg di bagi kat aku kire-kire 18 tahun yg lalu..nasib aku masih simpan resepinye..hahhahahha... topingnyer fresh cream..layer with blueberry filling.. gambar hahhah... dia nak gambar kete sebab cucunyer suka kete..so aku pun try le buat ini kire first time aku buat gambar kete gunakan fresh creammm...sebab fresh cream susah sikit...cepat melting....ape alhamdullillah... gamabr kete nie tak le secantik org-org yg dah pro dan sifu-sifu di luar san..tapi aku happy percubaan pertama ini...

selain tu dia order juge cc untuk cucunyer... lain... so aku buat kan gambar clown..and gambar pompuan dan lelaki seperti yg di minta....he....kalau ada kesempatan aku tempek kan gambarnyer....

Tuesday, March 23, 2010

just for fun... cc for my baby

cc for to my daugther on her birthday last week....


Sekadar Coretan...

Kepada hamba allah puteri ponie.. ke ape ke... ape pun yg kami lakukan design kami yg dah ketinggalan zaman ke.. rasanyer tidak ada kene mengena dengan anda..yg penting customer kami berpuas hati .. dan mereka yg hendakan design seumpama itu ape yg menjadi salahnyer.. customer is always right... tak perlu lah nak kutuk mengutuk di dalam blog nie..... rasanyer anda mungkin lebih baik dari kami tapi disisinye  kite semua sama..... bukan nyer marah tetapi terkilan dari rumpun bangsa yg sama masih ada perasaan yg sungguh kurang menyenangkan...maaf lah saya tidak berapa pandai saya akui tapi pada hakikatnye... saya juga boleh mencuba rezeki allah yg tentukan.... SEDIH sungguh dengan manusia zaman sekarang nie...

Sponge Kek with butter cream toping

 Butter cream nie... memang di minta serba pink oleh seorang sahabat utk anaknye yg crazy about pink.....



Thursday, March 18, 2010

lagi cup cake school haliday....


design nie dah beberapa kali ulang siaran pembuatanyer..sebab..pink green and white very simple... ramai yg suka...krim pun tidak terlalu byk menyelaputi kek yg kecil tu.. : )

Wednesday, March 17, 2010

Chocolate FLake Pistachio Cookies

Untuk cookies..bagi mereka yg gemar pistachio..hemmm sungguh sedar di makan tidak kira lah hari raya atau tak raya...sentiasa sedap dan segar....

675 gm mentega
225 gm gula aising
900 gm tepung gandum
100 gm serbuk koko
1 nos putih telur
50ml susu
200 gm hirisan badam
100 gm kacang pistachio

Pukul mentega dgn gula sampai kembang
Campurkan tepung, koko hirisan badam dan kacang pistachio dan gaul sehingga sebati
Campurkan puith telur dan susu kedalam adunan tadi gaul sehingga sebati.
Kemudian bentukan mengikut kesukaan anda..
Bakar pd suhu 180 darjah celcius sehingg 10-15 minit

Tuesday, March 16, 2010

koleksi kek lagi...   inilah kek yg mula-mula aku buat satu ketika dulu entah tahun berapa aku pun dah tak ingat..warnanyer pun klasik ala-ala zaman dolu-dolu.. hahahha...apepun inilah permulaan aku disini....dan kaki serta tangah melangkah mendongkah arus rintangan dan dugaan....

Monday, March 15, 2010

RIZZI CAKE Price List

Untuk Pertanyaan Harga sila email terus kepada : orangerizzicake@gmail.com

atau call h/p 016-240 4129

Bread :

Suitable for door gift and goodie bag for any occasion such as wedding gift, door gift, birthday party pack and any occasion.
- Sausage twist Rm1.50/pcs
- Red bean Ring Twist Rm1.00/pcs
- Pandan & Kaya Twist Rm0.90/pcs
- Small Pizza Rm0.90/pcs
**Minimum order is 30 pcs
**All bread will be pack in individualpacket.
** Strictly confirmation upon order 1 week earlier for bread**

Self pick :
Taman Harmoni , Sek 32 Shah Alam.( Anytime)

Pick up Point: 
Mc Donald Kota Kemuning/Bukit Rimau
Mc Donald Sek 3, Shah Alam (3pm)
Giant Parking Section 18, Shah Alam (3pm)
Giant Parking Section 13, Shah Alam (3pm)
Klang Area can be discussed later.
Delivery:
**We provide delivery service to your doorsteps with minimum chargers!Please call us at :
  016-240 4129

Payment:
**We need 50% deposit after confirmation and balance upon the delivery/collection.
**For bulk order, we need 50% deposit after confirmation and balance 1 week before delivery/collection. 

Orders:
**We need your confirmation at least 3 days before the date of delivery/collection.
**For bulk order (more than 100pcs) and wedding cakes, we need at least 1 month confirmation before the delivery/collection.  



 How to order:

  1. Email to : norainbi@gmail.com/ noorbb@gmail.com
  2. Call or sms to  016-240 4129
*note: strictly do not leave any message in my voice mail box *
  1. Please confirm your order 1 week before pick-up delivery.
  2. We will request 50% payment at least 5 days before delivery for confirmation and the balance in on the delivery day.
  3. If you confirm to order I’ll sms or email my account number.
  4. Payment can be made thourgh Maybank A/c or CIMB A/c only. 
  5. Bank Islam only upon request.
  6. After receiving 50%  payment from you consider your order is confirm.

Thank you for your support towards our services… we will provide the best services toward your satisfaction insyallah…

…AMIN…

Thursday, March 4, 2010

Tuesday, March 2, 2010


Birthday Faiz....

Lagi gambar kek ...kek..kek...

Wedding Cakes

Kek perkahwinan nudin & intan sangat simple...orenge spone cake and choc sponge cake....butter cream biase...