Followers

About My Self

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, May 22, 2011

Kek Part 2

Kek bertemakan pink and white sangat lembut warna pilihan tq zaiha ...



Kek tema hitan dan putih sungguh menawan warnanye..walau pun pada asalnya agak payah aku mendapatkan stok pewarna hitam tapi syukur tq to color wheel master chef akhirnye berjaya jugak dpt warna itam .... tips sesapa yg ada teringin nak wat tema itam nie lain kali buatlah tempahan awal sebab pewarna hitam memang payah nak dpt kat pasaran.. kata budak kat BWY warna hitam paling popular tahun nie..sampai je stok 1 hari dah habis...tak yah tungu 2- 3 hari ..memang payang tul warna hitan.. oh hitam...keliling aku mencari warna nie... Shah Alam ==> Puchong ===> Klang ====> PJ semua tarak stok aduhai... inilah akibat confident je sampai tunggu lagi 3 hari baru nak prepara bahan... nie ke akibatnyer..berkeliling ak u mencari warna hitam.......





tema merah putih....pun cantik segar je warna nie ..tq to yati & asben 




ini kek utk alia maisara 8 tahun... tqvm pada mama maisara kerana sudi menempah ngan saya


 Apan polkadot diamabil dari resepi .com... cantikkan syg utk dimkn... wat utk asben & anak-anak...

Thursday, May 19, 2011

Red and white fondant wedding cake

Tempahan dari Yati dari Tg Sepat Banting dan lina dari Shah Alam....tq..

Red and white fondant wedding cake





Red and white fondant cupcake : vanilla cake filling with strawberry  and blueberry








Yang nie choclate moist cake with chocolate ganach... order by Rosnani from sek 27 shah alam.untuk birthday anak daranya yang ke 8 minggu lepas..tq for yr support ya nani...

Monday, May 16, 2011

Kek Black and white...

Dah lam tak berkesempatan nak update kat blog nie al-maklum le sibuk ..hari ini?? : ) anak-anak semua sekolah satu sesi je ...syukur lah dapat gak masuk kesini... kalau tak tu hari-hari terkejar-kejar ngan anta dan amik anak ke sekolah kebangsaan dan kesekolah agama lepas tu yang sekolah menegah pun minta di layan bagai anak kecik ..."mama amik abg bole tak ptg nie naik van lambat lah..sempit la.. penat lahh..mcm mcm lagi al kisah anak bujang ku yg sorang nie.. " ape pun aku tetap gembira melihat anak-anak ku membesar di depan mata tidak terlepas saat saat yang penting didalam mereka melayari kehidupan menuju alam remaja.... aku bersyukur... ianya benar-benar berharga....

ok lah asik melalut je aku nie... ok nie lah antara kek kek yg sempat di uplod buat masa nie... hemmm... bagi yang berminat boleh lah email @ cal kak nor 016-240 4129 untuk tempah...