Followers

About My Self

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, June 19, 2010

Marble Cake for goodies


Yang nie pulak kek marble pandan dan kek marble coklat untuk goodies.. : ) pack yang kat belakang yang bunga tulip tu cume sample je tak jual ya...yang jual cuma keknya saja.... hihiii...

Wednesday, June 16, 2010

Sausage Twist Bread


baru selesai membakar...roti tempahan dari customer untuk majlis berkhatan anaknya... roti nie dia letak dalam goodie bag ...

My SteamBC

Special thanks to kak lea from lea oven.... This is my steam steam bc yang menjadi ... alhamdulillah dan sangat berpuashati attend your class dan terima kasih atas tip-tips yang dikongsi bersama dari kak lea... terima kasih banyak-banyak......  : ) 

Saturday, June 12, 2010

Cream Puff with vanilla creammmy and yummy..yummmy...


Cream puff order by neighbour next door...200 pcs... +  chocolate steam cake...tq

Thursday, June 10, 2010

White Lady Wedding Cake-Blue Theme Color


Kek perkahwinan..2 tier cake ..order dari nurul  utk adiknye yg berkahwin pada minggu lepas..






Order dari Kelab Guru


Cupcake utk setiap guru dlm perbagai design... color puple, rose, white and yellow...antara yg sempat dirakam 




 dan kek black forest ...design red rose.....



terima kasih atas sokongan dari kelab guru skbn

Repeat order from Rozimah Uitm Shah Alam

Rasanyer dah lama tak up date blog nie.. terlalu busy dengan anak-anak yang sedang bercuti ...tidak tercekau rasanyer tangan..mana nak buat kek mane nak layan anak-anak... nie pun baru je habis membakar  mini cupcake order dari rozi di shah alam masuk nie dah kali yang ke 5 dia repeat order cupcake...cume kali nie dia minta mini cupcake without icing... untuk di hantar kepada adik iparnye yang akan bernikah pada hari Jumaat... terima kasih Zie atas sokong yang u,


Alhamdulillah..dah siap semua order minggu nie.... minggu depan isnin & selasa akan bercuti sementara..nak pergi menambah ilmu... : )....

Thursday, June 3, 2010

Receipe - Cheese cake

Resepi ini di minta oleh rakan fb akak...chease cake....so harap ida boleh mencuba steam bake cheese cake nie..P/s nanti kalau dah cuba boleh bagi sikit ya..hahahah...

A . 350 gm keju krim
        80 gm mentega  

B.   180gm Krim putar
         4 biji telur

C.   15gm Tepung Paling Halus
        15gm Tepung Jagung

D.   4 biji putih telur
       80gm Gula kastor
       1/4 sudu teh krim of tartar


Dasar Kek

100gm Biskut hancur (Creamcrakers/digestive biskut/bread crumbs)
60 gm Mentega cair (unsalted)


Cara nye senang je:

Campurkan A dan gaul sekata. kemuadian masukkan B perlahan-lahan kacau hingga sebati
Selepas sudah sebati masukan C dan dan kacau lagi hingga sekata.

Pukul putih telu, krim tartar dan gula kastor hingga kembang. kemudian campurka kedua-dua adunan diatas hingga sebati. masukkan aduanan kedalam tin pembakar yang sudah siap dengan dasar biskut.

Steam baked dalam ketuhar suhu 150darjah ceslcius selam 60 -70 minit..bila dan masak biarkan kek sejuk

Dasar Biskiut:
Hancurkan biskut dan campurkan dengan mentega . Tuangkan adunan biskut kedalam tin pembakar dan bekukan didalam tempat ais selama 10 minit.

Ok Ida selamat mencuba.... : )

Wedding kek pulut kuning... 3 tier... Tahniah buat Ida Suzilla dan suami








Award nie dari Fida...tq Fida..maaf lambat sikit akak nak buat posting sebab terlalu busy buat waktu ini...

akak award kan balik award ni pada :

lagi 10 nanti ya..fida ...insyallah akan akak usahakan tq..